Bortkørsel af jord

Læs om priser, kommunale krav, og hvad du selv kan gøre.

Der er forskellige årsager til, at du måske har behov for bortkørsel af jord. Det kan være, du skal bygge noget, og derfor har gravet ud til et fundament. Det kan også være, du har opdaget, at en del af jorden på grunden er forurenet, og du ønsker at få den fjernet.

Når du skal flytte mere end 1 m3 jord, skal du altid anmelde det til kommunen. De vil vejlede dig om, hvor du kan placere jorden. Kommunerne har et anmelderskema, som du skal udfylde før jordflytningen.

Hvis du skal flytte mindre end 1 m3 jord, og jorden ikke er forurenet, kan du selv transportere den til en genbrugsplads.

Pris: Hvad koster det at bortskaffe jord?

Det koster cirka 130 kr. – 180 kr. per ton for bortkørsel af let forurenet jord og 800 kr. – 1.000 kr. per ton for meget forurenet jord.

Overvejer du at få gravet og fjernet meget jord fra din grund, kan det være en god idé at overveje et entreprenørfirma til opgaven. Selvom det er en dyrere løsning end selv at gøre det, er det også langt mindre arbejde. Du ville alligevel skulle leje maskiner og lastbil til at transportere jorden, hvilket også medfører omkostninger.

Før du hyrer et entreprenørfirma, er det vigtigt at spørge, hvordan de vil undgå traktose. Traktose opstår, når jorden komprimeres af store maskiner, og vandet ikke kan trænge igennem.

Få tilbud på bortkørsel af jord:

Uanset om det er forurenet jord eller ej, er det en god idé at indhente tre tilbud først. Det giver dig et godt overblik over prislejet og de forskellige firmaer i dit område.

Du kan spare tid og få de tre tilbud på bortkørsel af jord gennem vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk. Deres service er gratis, og de samarbejder kun med håndværkere af høj kvalitet.

Vi anbefaler varmt 3byggetilbud.dk af flere gode grunde:

Gratis og uforpligtende:

Du kan anmode om tilbud på kun 5 minutter uden nogen forpligtelse.

Mulighed for stor besparelse:

Ved at benytte 3byggetilbud.dk har du chancen for at spare betydelige penge på din tag-opgave.

Enterprisegaranti:

Med 3byggetilbud.dks enterprisegaranti er du beskyttet for op til 35.000 kr. i tilfælde af håndværksmæssige fejl eller mangler.

Andre kunders oplevelser taler for sig selv:

“Alt har været let og gnidningsfrit, let og overskueligt at få tilbud på en opgave, hvor man normalt bruger meget tid på at finde en leverandør.” – Udtalelse fra en Trustpilot anmeldelse.

Forurenet jord er dyrere at bortskaffe:

Har du forurenet jord på din grund, kan det være besværligt at håndtere selv, da du skal opbevare den i en lukket container for at undgå spild under transporten. Derfor kan det være en fordel at bruge et entreprenørfirma i dette tilfælde.

Bortkørsel af forurenet jord koster cirka 130 – 180 kroner per ton for let forurenet jord og 800 – 1000 kroner per ton for meget forurenet jord.

Oliebeholdere, pesticider, affaldsdeponering og spildevand er ofte årsagen til forurening. Er du i tvivl om din jord er forurenet, kan du tage en prøve og sende den til et laboratorium.

Må jeg selv stå for bortkørsel af jord?

Du må gerne selv stå for bortkørsel af jord, men det skal altid anmeldes til kommunen. Du kan flytte jord på din egen matrikel uden tilladelse. Hvis du vil flytte forurenet jord til et område uden forurening, kræver det tilladelse.

Hvis du vil flytte forurenet jord fra din grund til det område, kommunen har anvist, skal du sørge for, at transporten sker i en lukket beholder i overensstemmelse med reglerne.

Hvor meget vejer 1 m3 jord?

Vægten af 1 m3 jord varierer afhængigt af sammensætningen. Højbedsmuld vejer 950 kg, harpet muld vejer 1500 kg, og sand vejer 1600 kg.

Hvor meget jord kan der være på en lastbil?

En lastbil kan transportere 22 m3 jord. Overvejer du selv at leje en lastbil, skal du regne med, at den kan transportere 32-33 tons jord, svarende til 22 m3.

Hvor mange m3 jord kan der være på en lastbil?

  • Der kan være 22 m3 jord på en lastbil. Overvejer du selv at leje en lastbil, skal du regne med, at en lastbil kan køre 32-33 tons jord væk. Det svarer til 22 m3.

Vil du vide mere?

Besøg Miljøstyrelsens hjemmeside for yderligere information om lettere forurenet jord.